HOLANDSKI kondicijski trener Raymond Verheijen uvelike je na svom Twitter računu kritizirao metode treninga Davida Moyesa, stratega Uniteda.
Verheijen za Moyesa tvrdi da je pretrenirao svoje igrače na pripremama u Japanu, dovevši tako u pitanje početnu spremu i kondicijske sposobnosti kod nekih od njih. Aludirao je pritom na svog sunarodnjaka i zvijezdu Uniteda Robina Van Persia.


“Van Persievo stezanje bedrenog mišića, zbog čega je bio i povučen s terena tokom prijateljskih utakmica Manchestera u Japanu, čista je posljedica pretreniranosti i pretjeranih kondicijskih treninga u proteklih nekoliko dana. Jako sam tužan što se to dešava. Jedini način da se to riješi je poboljšati obrazovanje tih trenera dinosaura, kondicijskih klaunova i znanstvenih kauboja. Očito igrače poput Van Persia treba bolje naučiti da se štite protiv pretreniranosti”, napisao je na svom Twitter profilu uvaženi nizozemski stručnjak, koji je kao kondicijski trener bio zaposlen u Walesu, Barceloni, Chelsea i Manchester Cityju.

 

 

 

Ukoliko ste naš član kompletan trening od ovog trenutno vodećeg kondicijskog trenera u svijetu možete pogledati ovdje.

Više ovakvih treninga možete gledati na DVD naslovima Treninzi vodećih Holandskih trenera 1,2,3

Preuzeto sa:

www.bhsupersport.com

PRIJAVA

Idi na vrh